Zaterdag 17 november 2018 gaat de alweer 56e Viking van start! Dit jaar vanuit Arnhem wat betekent dat we een mooi en breed wedstrijdgebied tot onze beschikking hebben.

Als startplaats en uitvalsbasis voor de rally zal Hotel Papendal in Arnhem (Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem) dienen.

Net als bij de SVC, starten we weer in 3 klassen, naast een Toerklasse en een Sportklasse, is er nu ook de Expertklasse. Dit betekent concreet dat de moeilijkheidsgraad van de Toerklasse en de Sportklasse wat lager wordt en de Expertklasse minimaal op het niveau komt van de “oude” Sportklasse zal komen te liggen:

 • De Toerklasse wordt daarmee weer echt de “instapklasse” voor de beginnende equipes
 • In de Sportklasse kunnen de meer ervaren (Toer-)equipes de strijd onderling beslechten met uitzicht op een mooie klassering
 • De Expertklasse is dan puur voor de (zeer) ervaren “rotten in het vak” die dan ook meer uitdaging krijgen

Het SHRT zal zeker de eerste keer nadrukkelijk meekijken op de inschrijving en klasse-indeling en waar nodig equipes in de juiste klasse plaatsen om deze nieuwe indeling ook volledig tot zijn recht te laten komen.

We ontvangen graag “rookies” en mensen die nog niet eerder aan rally’s hebben mee gedaan, maar willen iedereen er wel op attenderen dat het rijden van de Viking enige voorbereiding vereist. We raden “rookies” dan ook aan zich goed voor te bereiden, deelname aan de KLK 2 is daarvoor het ideale middel (ook voor meer ervaren equipes kan dit helpen).

We gaan veel afwisseling in de rit brengen door met veel verschillende systemen te gaan werken. Onze vaste routechef Joep Wander – (ex)uitzetter van ABC-Rally, SLS en Tulpenrallye – gaat zich de komende tijd buigen over de mogelijke systemen en routeconstructies.

De Viking 2018 is wat ‘ruimer’ van opzet. De pauze tussen traject 1 en 2 is op een andere locatie dan de start en finish.

DAGINDELING
De Vikig start zaterdagochtend vanaf ca. 10:30 uur en het einde verwachten we uiterlijk op zaterdagavond 00:00 uur (inclusief prijsuitreiking).
Het exacte tijdsschema wordt de komende periode nader uitgewerkt, evenals de te gebruiken systemen. De opbouw zal zo zijn als u van ons gewend bent: 3 trajecten, met tussendoor prima verzorging!

 • 10.30 Aanvang documentencontrole en ontvangst met koffie/thee en broodjes/sandwiches
 • 11.31 Start eerste deelnemers traject 1
 • 15.15 Pauze 1 met soep
 • 16.01 Start eerste deelnemer traject 2
 • 19.00 Pauze 2 met warme maaltijd
 • 19.46 Start eerste deelnemer traject 3
 • 22.15 Finish eerste deelnemer traject 3:
 • max 0.00 Publicatie uitslag & prijsuitreiking

INSCHRIJFGELD
Bij inschrijving en betaling vóór 1 september SCN-leden: € 140,- | niet SCN-leden: € 160,-.
Bij inschrijving en betaling na 1 septemberSCN-leden: € 150,- | niet SCN-leden: € 170,-

Het inschrijfgeld is inclusief de organisatie, materialen t.b.v. deze rally, koffie/thee met eventuele versnaperingen bij rustmomenten.

VOORBEREIDING
Voor de mensen die voor de Viking nog even “warm” willen draaien: op zaterdag 8 september is nog een KLK2.
Rutger Kwant is daar de leermeester en combineert theorie en praktijk van het kaartlezen voor zowel de beginnende als (meer) ervaren rijders.

COMBINATIEINSCHRIJVING KLK2 & VIKING
Zoals aangegeven is KLK 2 de ideale voorbereiding op de Viking 2018 en zeker voor beginnende equipes eigenlijk een must! Om deelname aan beide evenementen nog aantrekkelijker te maken, is er ook dit jaar weer de mogelijkheid tot een “combi-inschrijving” voor beide evenementen.
Bij inschrijving en betaling vóór 1 september 2018 betalen SCN-leden € 195,- voor beide evenementen. Niet leden betalen € 220,- wanneer ze tijdig voor beide evenementen inschrijven.

INSCHRIJVEN
Je kunt je hier inschrijven voor de Viking 2018 en/of KLK2. Lees hier de overige deelnamevoorwaarden voor aanmelding.
De inschrijving sluit op woensdag 7 november 2018 om 23:59:59 uur of zoveel eerder als het maximale aantal van 75 deelnemende equipes is bereikt.

TEAMKLASSEMENT
Ook dit jaar zullen we weer een teamklassement opnemen in de Viking, dus zorg dat je naast je individuele inschrijving ook een team formeert.
Lees er hier meer over en meld je team alvast aan.

OVERNACHTING VOOR/NA DE VIKING
Voor de equipes die voorafgaand en/of na afloop van de Viking willen overnachten in Hotel Papendal, heeft Papendal een aantrekkelijke aanbieding:

 • Kamer zonder ontbijt: € 55,-
 • Kamer met ontbijt: € 65,-

Reserveren kan telefonisch (o.v.v. Viking 2018), maar ook via deze link: https://reserveren.papendal-hotel.nl/ o.v.v. actiecode SB1611.

Meer dan voldoende reden om gewoon (weer) mee te doen, wat ons betreft!
We zien jullie aanmelding(en) weer graag tegemoet.