Zaterdag 16 november 2019 gaat de alweer 57e Viking van start! Dit jaar vanuit Ruurlo, wat betekent dat we wederom een mooi en breed wedstrijdgebied tot onze beschikking hebben.

Als startplaats en uitvalsbasis voor de rally zal Gastronomie de Luifel in hartje Ruurlo als uitvalsbasis en rally-hoofdkwartier dienen. Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, starten we weer in 3 klassen: naast een Toerklasse en een Sportklasse, is er nu ook de Expertklasse.

 • De Toerklasse wordt daarmee weer echt de “instapklasse” voor de beginnende equipes
 • In de Sportklasse kunnen de meer ervaren (Toer-)equipes de strijd onderling beslechten met uitzicht op een mooie klassering
 • De Expertklasse is dan puur voor de (zeer) ervaren “rotten in het vak” die dan ook meer uitdaging krijgen

Het SHRT zal ook nu weer nadrukkelijk meekijken op de inschrijving en klasse-indeling en waar nodig equipes in de juiste klasse plaatsen om deze nieuwe indeling ook volledig tot zijn recht te laten komen.

We ontvangen graag “rookies” en mensen die nog niet eerder aan rally’s hebben mee gedaan, maar willen iedereen er wel op attenderen dat het rijden van de Viking enige voorbereiding vereist. We raden “rookies” dan ook aan zich goed voor te bereiden, deelname aan de KLK 2 is daarvoor het ideale middel (ook voor meer ervaren equipes kan dit helpen), zeker nu ook de KLK’s door Joep Wanders verzorgd worden en daarmee de aansluiting van KLK en Viking optimaal geborgd is.

We gaan veel afwisseling in de rit brengen door met veel verschillende systemen te gaan werken. Onze vaste routechef Joep Wander – (ex)uitzetter van ABC-Rally, SLS en Tulpenrallye – gaat zich de komende tijd buigen over de mogelijke systemen en routeconstructies. Maar heeft al volop plannen!!

We hebben er weer voor gekozen om te werken met 1 vast “rally-hoofdkwartier”, van waaruit we 3 lussen rijden en gezien onze uitvalsbasis in Ruurlo, hebben we ook alle ruimte om dat te doen. We zullen veel nieuwe rallyweggetjes aandoen, al denken jullie misschien het gebied van eerdere rally’s te kennen.

Samen met de mensen van Gastronomie De Luifel zijn we nog een extra element aan het voorbereiden om ook de verplichte wachttijd na afloop tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken… Hierover later meer…

DAGINDELING
De Vikig start zaterdagochtend vanaf ca. 10:30 uur en het einde verwachten we uiterlijk op zaterdagavond 00:00 uur (inclusief prijsuitreiking).
Het exacte tijdsschema wordt de komende periode nader uitgewerkt, evenals de te gebruiken systemen. De opbouw zal zo zijn als u van ons gewend bent: 3 trajecten, met tussendoor prima verzorging!

 • 10.30 Aanvang documentencontrole en ontvangst met koffie/thee en broodjes/sandwiches
 • 11.31 Start eerste deelnemers traject 1
 • 15.15 Pauze 1 met soep
 • 16.01 Start eerste deelnemer traject 2
 • 19.00 Pauze 2 met warme maaltijd
 • 19.46 Start eerste deelnemer traject 3
 • 22.15 Finish eerste deelnemer traject 3:
 • max 0.00 Publicatie uitslag & prijsuitreiking

INSCHRIJFGELD
Bij inschrijving en betaling voor 1 september SCN-leden: € 175,- | niet SCN-leden: € 200,-

Bij inschrijving en betaling na 1 september SCN-leden: € 190,- | niet SCN-leden: € 215,-

Bij combi-inschrijving KLK 2/Viking 2019 (uiteraard voor 1 september) SCN-leden: € 250,- | niet SCN-leden: € 275,-

Het inschrijfgeld is inclusief de organisatie, materialen t.b.v. deze rally, verzorging voor de start (koffie/thee en lichte lunch), verzorging tijdens de pauzes (koffie/thee met snack en avondmaaltijd). Alleen drankjes bij de avondmaaltijd en na afloop zijn voor eigen rekening.

INSCHRIJVEN
Je kunt je hier inschrijven voor de Viking 2019 en/of KLK2. Lees hier de overige deelnamevoorwaarden Viking 2019 voor aanmelding.

TEAMKLASSEMENT
Ook dit jaar zullen we weer een teamklassement opnemen in de Viking, dus zorg dat je naast je individuele inschrijving ook een team formeert.
Lees er hier meer over en meld je team alvast aan.

Meer dan voldoende reden om gewoon (weer) mee te doen, wat ons betreft!
We zien jullie aanmelding(en) weer graag tegemoet.