Per Eklund Trofee

Deze trofee is genoemd naar één van de bekendste Saab rallyrijders uit de jaren zeventig. Per Eklund is heden ten dage nog steeds actief in de autosport en wel in de rallycross. En…Per Eklund rijdt nog steeds met een Saab. Het SHRT heeft derhalve in 2008 gemeend, als ‘hommage’ aan Per Eklund, een trofee in te stellen voor Saab Club Nederland leden die deelnemen aan ritten die door het SHRT worden georganiseerd.

Jaarlijks tellen twee grote ritten, met o.a. de Vikingrit en een tweetal oefenritten, de KLK’s (Kort Läsning Kurs), mee voor de Per Eklund Trofee. Een 1e plaats is 11 punten, 2e plaats 10 punten, enz. t/m 10e plaats 2 punten. Alle overige plaatsen zijn 1 punt. Sport- en toerklasse krijgen ieder hun eigen punten zodat een deelnemer in de toerklasse net zoveel kans heeft op de Per Eklund trofee als een deelnemer uit de sportklasse.

Een eis is wel dat een team het hele jaar dezelfde samenstelling moet hebben. Men mag dus niet wisselen van rijder of navigator.

Ook zijn leden van het SHRT uitgesloten van deelneming aan de Per Eklund Trofee omdat zij door hun rallyervaring een onevenredig grote kans maken om in de prijzen te vallen. Voor SHRT rijders is er de Stig Blomqvist Cup.

Uitslag Per Eklund Trofee 2013

Uitslag Per Eklund Trofee 2012

Uitslag Per Eklund Trofee 2011

Uitslag Per Eklund Trofee 2010