Per Eklund Trofee

Deze trofee is genoemd naar één van de bekendste Saab rallyrijders uit de jaren zeventig. Per Eklund is tot op hoge leeftijd actief gebleven in de autosport en wel in de rallycross. En…Per Eklund rijdt nog steeds met een Saab. Het SHRT heeft derhalve in 2008 gemeend, als ‘hommage’ aan Per Eklund, een trofee in te stellen voor Saabrijders, die deelnemen aan ritten die door het SHRT worden georganiseerd.

Jaarlijks tellen de beide KLK’s (Kart Läsning Kurs) en de Viking mee voor de Per Eklund Trofee. Een 1e plaats is 11 punten, 2e plaats 10 punten, enz. t/m 10e plaats 2 punten. Alle overige plaatsen zijn 1 punt. Sport- en toerklasse krijgen ieder hun eigen punten zodat een deelnemer in de toerklasse net zoveel kans heeft op de Per Eklund trofee als een deelnemer uit de sportklasse. De Viking telt dubbel zo zwaar mee als elk van de KLK’s.

In geval van een ex aequo stand, gaat de prijs naar de equipe in de “laagste klasse” (dwz toerklasse prevaleert hier boven sport en expert en sport boven expert), mocht dit geen uitsluitsel bieden, dan kijken we welke equipe het beste resultaat heeft bereikt in de Viking.

De Per Eklund trofee is een teamprijs en de punten worden toegewezen aan het team, niet aan sec de rijder of navigator. Het biedt dus voordeel om gedurende een kalenderjaar de SHRT-evenementen in dezelfde samenstelling te rijden.

Ook zijn leden van het SHRT uitgesloten van deelneming aan de Per Eklund Trofee. Voor SHRT rijders is er de Stig Blomqvist Cup.

Na KLK 2 publiceren wij de tussenstand en de PE trofee wordt uitgereikt direct na de Viking rally.