Over SHRT

In 2007 hebben een aantal enthousiaste Saab rallyrijders binnen Saab Club Nederland, het Saab Club Nederland Historic Rally Team (SCNHRT) opgericht. In het begin met drie Saabs maar dat groeide al snel uit naar negen Saabs met hun bijbehorende bemanningen. Het SCNHRT was al direct zeer succesvol in nationale en internationale rally’s zoals de Classic SLS, de ROZ, de NOL, de Deltarally, de Gelderlandrit, de 7 uren van Emmeloord en vele anderen.

Het SCNHRT organiseerde voor belangstellenden en beginnende rallyrijders de KLK’s ( Kart Läsnings Kurs) en naast de jaarlijkse Saab Vikingrit een tweede jaarlijkse grote rit voor leden van Saab Club Nederland. Omdat het SCNHRT opereerde als commissie van Saab Club Nederland was het onduidelijk wie aansprakelijk was en hoe het met die aansprakelijkheden gesteld stond. Een diepgaand juridisch onderzoek heeft uitgewezen dat het SCNHRT beter verder door het leven kon gaan als eigen stichting.

Per 26-10-2009 is derhalve de Stichting Saab Historic Rally Team (SHRT) een feit. Hiermee zijn juridische aanspraken voor de SHRTers en voor deelnemers aan door hun georganiseerde rally’s en oefenritten goed afgedekt en duidelijk afgebakend.

De doelstellingen van het SHRT blijven ongewijzigd en dat is het o.a. het promoten van de rallysport in het algemeen en onder Saabrijders in het bijzonder. Daarnaast zal het SHRT zich nu en in de toekomst laten zien en van zich laten horen in de nationale en internationale rallysport.