Op 7 september organiseren we wederom een KLK. KLK 2 zal zich met name richten op de voorbereidingen voor de Viking 2019 op 16 november, maar is uiteraard ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met of te oefenen voor rallies, als je (nog) niet aan de Viking toe bent.

Tijdens de KLK bereiden we jullie voor op het rijden van een puzzelrit/(klassieker) rally in het algemeen en de Viking in het bijzonder. De ervaring leert dat het voor de meer ervaren equipes een (zeer) welkome voorbereiding is voor de Viking (hoe zat het ook al weer met al die systemen, werkt alles in de auto zoals het zou moeten) en voor de beginnende equipes eigenlijk een must is om goed voorbereid van start te kunnen gaan. Het rijden van puzzelritten/rallies is hartstikke leuk, er komt echter wel het een en ander bij kijken: kaartlezen, puzzelen, samenwerking tussen bestuurder en navigator.

Locatie

We hebben dit keer gekozen voor de Betuwe als “wedstrijdgebied”en “De Oude Duikenburg” in Echteld is deze dag onze uitvalsbasis. Joep Wanders zal deze dag de training verzorgen en ook de oefenrit uitzetten. Joep is een zeer bekende en ervaren navigator en uitzetter en bij velen al bekend omdat hij al jaren onze vaste uitzetter is voor de Viking en de SVC. Hierdoor zal hij de training ook maximaal kunnen afstemmen op hetgeen jullie in november te wachten staat. Hierdoor is KLK 2 meer dan ooit een aanrader ter voorbereiding op de Viking. Het programma voor deze dag is globaal als volgt, let op: we beginnen wat eerder dan jullie wellicht van ons gewend zijn, zodat iedereen ook weer op tijd naar huis kan!

Programma (onder voorbehoud)

  • 9.00 Ontvangst met koffie en wat lekkers
  • 9.30 Toelichting/theorie
  • 10.15 Koffiepauze
  • 10.30 Droog oefenen
  • 11.30 Lunch
  • 12.15 Start eerste deelnemer oefenrit
  • 14.45 Binnenkomst eerste deelnemer: hapje & drankje
  • 15.30 Uitleg oefenrit
  • 16.00 Afronding

Kosten en inschrijving
Het inschrijfgeld voor KLK 2 bedraagt € 85,- per equipe.

Voor teams, die zowel KLK 2 als de Viking gaan rijden, hebben we een combi-aanbieding: Bij combi-inschrijving KLK 2/Viking 2019 (uiteraard voor 1 september) SCN-leden: € 250,- | niet SCN-leden: € 275,-

Maximaal aantal deelnemers
Wees er bijtijds bij want er kunnen maximaal 30 equipes deelnemen

Aanmelding
Je kunt je hier inschrijven voor KLK2 en/of de Viking 2019. 

Voorbereiding
Ter voorbereiding op de KLK2 is ‘Hoe overleef ik een kaartleesrit’ alvast een handig naslagwerk voor de minder ervaren deelnemers. Zodra het reglement beschikbaar is kan ook die hier worden gedownload.

Annulering
Indien de KLK door overmacht niet plaatsvindt (b.v. door vogelgriep) of u bent zelf verhindert, dan wordt het inschrijfgeld terugbetaald. De volgende termijnen worden aangehouden: Bij afmelding tot 14 dagen voor het evenement krijgt u het gehele inschrijfgeld terug; Bij afmelding tot 8 dagen voor het evenement krijgt u 50% van het inschrijfgeld terug; Bij afmelding binnen 7 dagen voor het evenement is geen restitutie mogelijk. Overige informatie De inschrijvingen worden bevestigd via E-mail op het door u opgegeven E-mailadres. Deze KLK telt mee voor de Per Eklund trofee.

We zien jullie graag op zaterdag 7 september!