Rally rijden in 2019: voor Saabliefhebbers weer genoeg te beleven!

Net als elk jaar is ook het SHRT al weer op tijd begonnen met vooruit kijken naar 2019. Dat begint meestal ook met een stukje terugkijken, want ervaringen en inzichten uit het verleden vormen vaak een goede inspiratiebron.

We hebben dit jaar tijdens de SVC een aantal zaken uit geprobeerd waarvan er enkele prima bevallen zijn en dus zeker blijven (zoals het rijden in 3 klassen om de instap voor beginners laagdrempeliger te maken en de spanning in de sportklasse te verhogen door de echte “cracks” naar de expertklasse te verbannen) en enkele leuk waren voor een keer, maar niet perse geschikt voor herhaling (zoals de inzet van de “joker”). Ook hebben we kritisch gekeken naar onze activiteiten en de opkomst en moeten constateren dat de SVC een leuk evenement is en door de aanwezige deelnemers ook zeker gewaardeerd wordt, maar de afgelopen jaren te weinig deelnemers heeft getrokken om hier mee verder te gaan.

Dat betekent dat wij volgend jaar al onze energie gaan richten op:
• de Viking (dat wordt dan alweer de 57e!) en
• 2 KLK’s blijven organiseren om nieuwe deelnemers enthousiast te maken en de kneepjes van het rally rijden bij te brengen.

Daarnaast is het ook voor de ervaren rally-rijders een prima gelegenheid om de puntjes op de i te zetten en nog wat extra uitleg te krijgen. In 2019 zal niet langer Rutger Kwant de KLK’s verzorgen, want Rutger heeft het erg druk en gaat het volgend jaar zijn energie ook op andere zaken richten. Joep Wanders zal deze rol overnemen. Met Joep hebben we wederom een zeer ervaren uitzetter en leermeester in huis en omdat Joep ook de Viking in 2019 weer zal uitzetten, zullen de KLK’s en de Viking qua opzet en inhoud meer dan ooit op elkaar aansluiten. Tot slot is een KLK gewoon een leuke, gezellige en ontspannen dag, waar naast instructie en rijden ook alle ruimte en gelegenheid is om met elkaar bij te praten en elkaars auto en rally-uitrusting te bewonderen.

De planning is als volgt:
• KLK 1: 4 mei
• KLK 2: 7 september
• Viking: 16 november

Reserveer deze data alvast in je agenda en hou onze site in de gaten voor de meest recente informatie en om je in te schrijven voor onze evenementen.

Graag zien we jullie terug op een van onze evenementen in 2019!