SVC: narijden en puntjes op de i…

Zondagochtend 28 februari 09:30 uur, het SHRT- bestuur en Joep verzamelen zich bij De Lunterse Boer. Met nog 3 weken voor de start van de Saab Voorjaars Challenge wordt het tijd om de route te gaan rijden en de laatste puntjes op de i te zetten…

Zoals jullie van ons gewend zijn, een verslagje met voor de goede lezers vast wat waardevolle voorinformatie en voor die mensen die nog twijfelen over al dan niet inschrijven, hopelijk het laatste zetje om dat toch vooral te gaan doen!

Deze dag kenmerkt zich door schitterend weer: koud maar stralende zon… En een feestje om in deze mooie omgeving rond te rijden. Met de drukte valt het mee, al zijn er, ook op de bospaden, wel wat sportieve medemensen: op de fiets, aan de wandel en te paard.

Zoals aangekondigd is de opzet van deze SVC net even “anders dan anders”: als rode draad door de dag loopt het “Bol-Pijl” systeem, dat wordt afgewisseld met een aantal specials: gerichte opdrachten met vaak net wat afwijkende en onbekende systemen.
Nu klinkt Bol-Pijl simpel, maar ook hier kun je je aardig in de luren laten leggen. Dat wisten wij al, maar is vandaag (helaas) weer eens bevestigd. Wat zijn wij er op een aantal punten ingestonken! We gaan jullie uiteraard niet alles vertellen, maar wel een paar tips: lees goed het reglement!!! Blijf alert en laat je niet van je stuk brengen.

De specials zijn leuk, afwisselend en houden je lekker scherp. Zeker bij de onbekendere systemen geldt ook hier: goed je reglement lezen en consequent de regels toepassen dan kom je een heel eind.
Onze favoriet is de eerste special na de lunch, waarbij je ter plekke van de TC de route-opdrachten krijgt uitgereikt (ja, ook wij vandaag: Joep was onze vliegende TC en stond klaar bij start en finish.). Dus geen voorbereidingstijd, maar direct na de TC even goed kijken wat de bedoeling is en dan gaan!

 

Uiteraard hebben wij ook de catering getest (geloof ons die is prima!) en met de Lunterse Boer de logistieke afspraken nog even doorgenomen. We zijn er dan ook helemaal klaar voor.

Wij hebben vandaag de route gereden met onze daily drivers, die niet voorzien zijn van tripmaster of andere apparatuur. Dat is prima te doen! Daarnaast hebben we het reglement wat aangepast op gebruik van GPS. Uiteraard is gebruik van een navigatiesysteem/app en kaarten nog steeds niet toegestaan, maar apps die op basis van GPS de afstand voor je bepalen zijn toestaan (als alternatief voor de tripmaster).

Afdronk van deze dag: mooie route, her en der nog de nodige puntjes op de i gezet. De route is voor iedereen prima te rijden, maar wie foutloos de dag wil door komen, zal scherp moeten zijn!

Wie gaat de uitdaging aan?

Aanmelden kan nog t/m zondag 6 maart.