De 53e Viking gaat bijna van start

havixhorstOver ruim een maand is het zover!!! De 53e Viking gaat dan van start. Net als ieder jaar doen we ons uiterste best er weer een bijzondere rally van te maken en volgens ons is dat ook dit jaar weer gelukt.

We gaan uiteraard nog niet teveel verklappen, maar als opwarmertje kunnen we wel vast wat met jullie delen:

 • De start zal plaatsvinden vanuit de showroom van Saabpartners/Youngtimerlease te Meppel (Loberingemaat 5b, 7942 JD Meppel). De showroom is gloednieuw en op dit moment nog niet eens (helemaal) af, maar dat gaat de komende weken helemaal goed komen!
 • Als uitvalsbasis voor de rest van de rally zal De Havixhorst in De Schiphorst (Schiphorsterweg 34-36, De Schiphorst) dienen. Lunch, diner, borrel zullen aldaar worden verzorgd. En geloof me, dat gaat helemaal goed komen! We hebben een schitterende zaal, het menu ziet er top uit en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Voor de mensen die van de Viking een weekendje uit willen maken: De Havixhorst heeft een (beperkt) aantal luxe suites waar je kunt overnachten en biedt deze voor Viking-deelnemers aan tegen het gereduceerde tarief van 135 euro per nacht (2 persoonssuite excl. ontbijt). Als je hier gebruik van wilt maken: meld je rechtstreeks bij De Havixhorst en geef aan dat je deelnemer bent aan de Viking. Wacht niet te lang, want het aantal suites is beperkt en het is een scherpe aanbieding.
 • De uitslag van de Viking is (ook) bepalend voor de uitreiking van de PE-trofee. Hier treffen jullie de stand aan t/m KLK 2 en zoals jullie zien: de strijd ligt nog helemaal open! Er zijn nog meerdere equipes in de race om deze trofee te veroveren.
 • Het SHRT-bestuur gaat 10 oktober de route controleren en narijden, maar we kunnen al wel het volgende melden:
  1. we gaan werken met een variatie aan systemen: we starten met een leuke bol-pijl waar het goed opletten is, anders heb je meteen 1 of 2 fouten in de tas… Na de start-bolpijl gaan we noordwaarts Drenthe in, erg fraai qua omgeving: een flinke lus met vooral Grensbenadering, Gekleurde Wegen en Pijlen kortste route, Punten één na kortste route. Na de lunch gaan we Staphorst verkennen (IL met variaties, zoals BARIL en Blinde Lijn) erin. Deze etappe heeft een relatiefbescheiden lengte van een kleine 100 km. ’s Avonds, na het diner, een mix van (gewone) Grensbenadering, Pijlen/Punten en Ingetekende Lijn: van alles wat en 4 TC’s, dus relatief korte trajecten, wat het weer spannend maakt.
  2. uiteraard gaan we weer een regularity verwerken voor zowel de toer- als de sportklasse.
  3. ook het inmiddels traditionele proefje mag en zal niet ontbreken!
 • Ook dit jaar zullen we weer een teamklassement opnemen in de Viking, dus zorg dat je naast je individuele inschrijving ook een team formeert. Lees er hier meer over en meld je team alvast aan.

Meer dan voldoende reden om gewoon (weer) mee te doen, wat ons betreft!