KLK2 2015: Verslag en Uitslag

Zaterdag 5 september is KLK 2 verreden in Veenendaal. We waren te gast bij Saab Gol en hebben deze dag de werkplaats tot instructie/eet en borrelruimte gemaakt. Vanaf 10.00 stond de koffie en thee klaar en liep de werkplaats vol met enthousiaste SAAB-rijders.

WP_20150905_002Zoals gebruikelijk zijn we gestart met de algemene instructie voor de beginners om daarna dieper in te gaan op het systeem van de dag, namelijk punten vrije route. Rutger heeft iedereen weer met de nodige wijsheden en leermomenten overladen met de uitdaging die na de middag in de praktijk te brengen. Na een prima verzorgde lunch door Gea (en dochters) was het zover en vertrokken de 17 deelnemende equipes.. Het weer was wat wisselvallig en een flinke hoosbui rond de starttijd leidde tot deelnemers die ineens wat minder haast hadden met naar de auto gaan dan gebruikelijk en auto’s die bijna tot in het pand van Gol werden geparkeerd.

De gebruikte kaart was 1:50.000, echter het was van oorsprong een 1:100.000 kaart, dus al teveel details om je aan vast te houden waren er niet. Daarnaast bleek de kaart (hoe verrassend!) ook niet helemaal up-to-date te zijn… Het goede nieuws was dan wel weer dat Rutger al voor vertrek had aangegeven dat er geen foutcontroles waren geplaatst en dat op ieder punt een bordje stond, dus dat gaf wel weer de nodige houvast. Uiteindelijk bleek de rit voor de meeste deelnemers prima te doen: de ex aequo tijdcontrole op punt 5 bleek de scherprechter voor het uiteindelijke klassement want met name in de sportklasse waren de nodige equipes foutloos! Top gereden dus!

Met name 2 punten gaven nog wat reden voor discussie:
– de F op punt 18 bleek voor menigeen lastig te vinden en
– het feit dat punt 1 en 19 weliswaar hetzelfde punt betroffen, maar dat de P die daar toch echt op de heenreis had gestaan bij terugkomst in een R was veranderd..

Daarnaast heeft Rutger ook nu het credo “blijf opletten tot het einde” waar gemaakt, want als je dacht dat je de laatste bol-pijl niet nodig had om weer terug te keren bij Gol, miste je zomaar de M.

klk2-2015-controleTijdens de uitleg achteraf heeft Rutger deze punten nog uitvoerig nabesproken, maar ook tijdens de borrel en onderling was al het nodige besproken. Ook de foto die 1 van de deelnemers had gemaakt van de letter F (hij stond er dus echt!) is door meerdere mensen bekeken.

AL met al weer een prima KLK met de gebruikelijke combi van gezelligheid en leerzame momentjes en daarmee een prima voorbereiding voor de Viking!

De uitslag van de KLK2 is hier te bekijken.

Onze dank gaat uit naar Saab Gol voor de welkome ontvangst en prima verzorging en Rutger en Gea Kwant voor de instructie, leerzame route en prima lunch!