KLK 2 2014: NO ROCKET SCIENCE??

IMG_0082Op zaterdag 6 september is KLK 2 verreden in de omgeving van Meppel. De dag begon zo rond 10.00 met een hartelijke ontvangst bij Saab Specials Timmer. Naast koffie waren er heerlijke verse broodjes die er bij de meeste deelnemers wel in gingen! Daarnaast genoeg auto’s te kijken, want naast de auto’s van de deelnemers op het grasveld voor het pand, waren er ook de nodige Saabs te bewonderen in het pand van Timmer.

Voor de lunch heeft Rutger het nodige toegelicht over kaartlezen in het algemeen en de deze dag centraal staande systemen (punten vrije route en pijlen kortste route “tulpenrallye stijl”). Na een heerlijke lunch stapte iedereen vol zelfvertrouwen in de auto.

DSC02328Er wachtte een mooie rit door Emmen en omgeving, die toch nog wel de nodige uitdagingen bood, ondanks de instructie en het opgedane zelfvertrouwen.. Naast een aantal instinkers (de controle H na de pijl op weg naar een punt hoefde dus niet opgeschreven te worden), was ook de combinatie D en zeker de F als kortste route van punt 3 naar pijl 4 voor veel mensen een forse uitdaging! Daarnaast was de dit keer wat hoger geplaatste controle K voor niet iedereen even zichtbaar, hoewel je rond die plek wel een controle kon verwachten.

Met name voor de toerklasse was ook de doorgaande weg, die was weg gepoetst op weg naar pijl 12 (controle O) net iets te hoog gegrepen, maar wel goed om een keer mee te maken! Voor de sportklasse was de laatste situatie waarbij de route correct opgepakt moest worden al was de pijl zelf niet te berijden weer de traditionele uitsmijter aan het einde (slechts 2 equipes hebben deze situatie correct weten op te lossen).

Bij terugkomst bij Timmer bleken er de nodige leermomentjes te zijn geweest. Bij een hapje en drankje kon iedereen zelf met de uitleg in de hand kijken wat er wel of niet volgens plan was verlopen… Vervolgens heeft Rutger in de nabespreking de leermomenten allemaal even toegelicht. Rutger onderstreepte hiermee zijn stelling dat kaartlezen geen rocket science is, maar of iedereen dat helemaal met hem eens is, laten we even in het midden.. Tussen de theorie en de praktijk in een rijdende auto zit nog wel enig verschil.

De dag was mistig begonnen (bood met name Rutger nog wel de nodige uitdaging om de controles weg te zetten, want ja, bij welke bocht had je die controle nu ook al weer bedacht?), maar het werd al snel lekker weer: droog, helder en weliswaar niet stralend zonnig, maar prima weer om lekker een ritje te rijden.. Na de uitleg van Rutger was voor iedereen ook de rit helder.

De winnaars:
– Roger van Keulen en Sytze de Bok in de Sportklasse
– Kelly Kemper en Redmer van Delden in de Toerklasse

Proficiat met jullie prestatie! Kijk hier voor de volledige uitslag!

Met dank aan Rutger voor de rit en de toelichting en aan Wim Timmer voor zijn enorme gastvrijheid sluiten we deze KLK weer af!

Er zijn door Kees Haverkamp tijdens de KLK foto’s gemaakt, klik hier om deze te bekijken.