Verslag narijden SVC 2014

Afgelopen zondag waren wij in Oisterwijk om de route voor de SVC na te rijden, de catering te testen en de laatste praktische afspraken te maken met onze startlocatie “De Rosep”.

De wekker liep op diverse plekken in het land op tijd af, want voor de meesten is het niet om de hoek (dat zal voor de deelnemers straks ook gelden). Rond 09.30 waren we compleet (3 auto’s: Frank en Bart reden de sport, Els en Bart reden de toer en Joep en Hermine reden er tussendoor) en na een bak koffie en een check op het intekenwerk (de eerste foutjes werden eruit gehaald door Joep) gingen we op pad. Het was schitterend weer dus de zonnebril kon op en het “Brabantse Land” kon worden verkend.

Omgeving is schitterend, de route uitdagend voor de navigator, maar ook erg leuk om te rijden. Een aantal onverharde paden waren iets te veel van het goede (wel erg lang en erg hobbelig soms en soms ook erg nat en modderig)… We weten dat van de meeste van onze deelnemers de auto’s best een beetje vies mag worden, maar als er een 4×4 of een trekker aan te pas moet komen om auto’s los te trekken wordt het een beetje te gek.

Verder dachten wij dat Joep een leuke natuurlijke barricade voor ons had bedacht (brug op de kaart en niet in het echt) incl. omrijroute, maar nadat het (smalle) pad ophield en we (best ver) achteruit moesten bleek het zonder voorbedachten rade. Ik kan jullie vertellen: dit pad sturen we jullie niet op!

fotoNa het ochtendtraject lekker geluncht, de bijzonderheden van de ochtend gedeeld en de route voor de middag bekeken. Daarna weer lekker op pad! Door het erg mooie weer bleken we niet de enige op de weg. Naast wandelaars en fietsers, bleken er ook een 2-tal stukken in de route die zo druk “bevolkt” waren met geparkeerde auto’s dat er niet fatsoenlijk te rijden was. Zeer nuttige informatie want als wij met 3 auto’s al niet blij worden, wil je hier straks geen 40 of 50 auto’s langs sturen. Verder bleek er op een bepaald punt een verkeersbord “verboden in te rijden staan”, waardoor de situatie net anders wordt/is dan op papier bedacht…

Onze conclusie na een dagje toeren door het Brabantse land: mooie, leuke rit! Geweldig mooi gebied, nu we de erg drukke wegen en erg slechte wegen weten te vermijden ook prima te rijden en met de nodige uitdagingen en instinkers!

De inschrijving is nog open, dus zorg dat je er de 23e bij bent en zelf de rit kan rijden!