Verslag & Uitslag KLK2

Zaterdag 8 september 2012, Saab Service Deventer: Schitterend weer, veel mooie Saabs in de showroom, maar zeker ook daarbuiten, want er hadden zich 30 equipes verzameld om KLK 2 te gaan rijden. De KLK was dit keer weer voor zowel de Sport als de Toerklasse en de equipes waren nagenoeg gelijk verdeeld over de beide klassen.

De ontvangst was gepland vanaf 10.00, maar al ruim voor die tijd, waren de eerste equipes aanwezig. Met een bakje koffie/thee dus alle gelegenheid om bij te praten, van het mooie weer te genieten en (elkaars) auto’s te bewonderen.

Van 10.30 tot 12.30 heeft Rutger Kwant een uitgebreide toelichting gegeven op kaartlezen in het algemeen en de in de KLK (en Viking) opgenomen routes in het bijzonder. Er was alle ruimte om vragen te stellen en na afloop was iedereen dan ook vol goede moed voor het middagdeel!

Na een perfect verzorgde lunch (niet alleen Rutger, maar ook zijn vrouw en dochter hebben goed voor alle Saab-rijders gezorgd) kon er vanaf 13.01 gestart worden. Direct na de start was een regularity gepland en dat bleek voor velen nog een flinke uitdaging. De combinatie van op tijd starten, de juiste route rijden, de letters onderweg noteren en de juiste gemiddelde snelheid bleek zowel voor de Sport als voor de Toerklasse nog een hele kluif: In de sportklasse is het 1 equipe gelukt om de regularity tot op de seconde nauwkeurig te rijden: klasse!!!

Aan het einde van de regularity, waar Bart en Dennis lekker in de zon iedereen zaten op te wachten, was de druk eraf, want omdat het om een oefenrit ging, was er geen eindtijd. Iedereen kon dus rustig nadenken en de juiste weg zoeken.. Dit ging over het algemeen prima, al bleken sommige controles voor meerdere equipes een uitdaging:

In de sportklasse was 2x de C een uitdaging (het voetje van de pijl moest je echt even ophalen), werd de F regelmatig gemist (inrijverbod gemist?), en ook de tweede T werd frequent gemist (omzeilen barricade 3S). Verder was het voor sommige equipes lastig om tot aan het einde scherp te blijven.
In de toerklasse was de Q een lastige opgave en ook de 2xW aan het einde is door lang niet iedereen correct genoteerd.

1 equipe in de Sportklasse heeft alle letters en stempels correct genoteerd en in de toerklasse was 2 gemiste controles de beste score. Ook de regularity telde nog mee, dus het minste bordjes gemist, betekende niet altijd de beste overall score!

Vanaf 15.20 druppelden de equipes weer binnen, kon er worden nagepraat onder het genot van een (koud) drankje. Rutger heeft afgesloten met een korte toelichting op de route en de instinkers. Hierna is iedereen weer een stuk wijzer huiswaarts gekeerd.

Rutger bedankt voor deze mooie dag, Saab Service Deventer bedankt voor de gastvrijheid en iedereen tot ziens op de Viking!

Bekijk hier de uitslag van de KLK2.