Ad van Beurden neemt afscheid van SHRT

Na het oprichten en daarna 5 jaar aanvoeren van het Saab Historic Rally Team heeft Ad van Beurden onlangs besloten te stoppen met zijn activiteiten als voorzitter en teamcaptain. Wij vinden het erg jammer dat hij ons inmiddels al heeft verlaten, maar hebben begrip voor zijn keuze.

Natuurlijk willen we Ad ook op deze plek enorm bedanken voor zijn tomeloze inzet om Saabrijders te enthousiasmeren voor de oldtimer rally sport en hen de mogelijkheid te bieden de kneepjes van het navigeren en rijden van rally’s onder de knie te krijgen. Dat is inmiddels een groot succes geworden.

Bij aanvang van het toen nog SCNHRT verscheen af en toe een Saabje aan de start van een historische rally. Anno 2012 zijn Saabs niet meer weg te denken uit het startersveld van de grote evenementen. Er worden nu zelfs rally’s verzet voor onze eigen Viking, omdat het zo jammer zou zijn wanneer geen van de Saab-equipes zou meedoen.

Onder leiding van Ad is het SHRT uitgegroeid tot een flink team, dat met zijn blauwe jassen goed zichtbaar is op de evenementen, prachtige prijzen in de wacht weet te slepen en zelf rally’s weet te organiseren voor andere Saabrijders.

De samen met Ad ingetekende route voor het SHRT zullen we als bestuur, met het team samen, verder gaan volgen. Dat betekent voor 2012 vooral dat we een groots en feestelijk evenement willen maken van de 50e Viking op 10 en 11 november. Voorafgaand wordt op 8 september KLK2 georganiseerd zodat iedereen zich goed kan voorbereiden en veel kan leren over het rijden van rally’s.

Na het vertrek van Ad zorgen we als bestuur dat alle zaken gewoon door kunnen lopen, inhoudelijk veranderd er niks. Wel hebben we als bestuur de huidige SHRT teamleden gevraagd of zij ons willen versterken. We zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter en teamcaptain van het SHRT, die de route met ons wil vervolgen.

Zodra er nieuws is, zullen we dit via saabhrt.nl en saabclub.nl bekend maken. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, stel ze dan gerust via info@saabhistoricrallyteam.nl. En hou de site saabhrt.nl in de gaten, want in mei gaat de inschrijving voor de Viking al open!

Namens het bestuur SHRT