SAAB Voorjaar Challenge 2012 – update

Binnenkort is het weer zover, dan begint het echte rallywerk weer. Half januari mochten we allemaal even oefenen met een ritje heen en weer naar Valkenburg, nu gaan we het weer iets lastiger maken de route te vinden.

Hoewel je zou kunnen zeggen dat er ‘alweer’ voor Noord-Holland is gekozen, kunnen we nu rustig stellen dat het mooiste stukje Noord-Holland het decor zal zijn van de SVC. De rally speelt zich namelijk voor een belangrijk deel af in de mooiste polders die Noord-Holland rijk is. Prachtige, verstilde dijkweggetjes, grote boerderijen, fraai onderhouden polderdorpen, molens en oer-Hollandse vergezichten wisselen elkaar af tijdens de eerste echte SAAB-rally van dit jaar.

We beginnen met een stuk BARIL, met voor de Sportklasse direct een regularity om na te gaan of je al goed wakker bent… ☺ En dat opletten blijft, want doordat je wegen maar in één richting mag rijden en de ingetekende lijn niet mag kruisen, zijn de routes om de barricades heen soms iets minder eenvoudig dan ze op het eerste gezicht lijken… De ingetekende lijn loopt dwars door de Beemster, tot voorbij De Rijp.


Daarna volgt een ‘special’ door de fraaie Starnmeerpolder: genieten voor de Toerklasse en een uitdaging voor de Sportklasse… Wat we daar gaan doen verklappen we natuurlijk nog niet!

Het laatste deel van de ochtendetappe voert door de Schermer met zijn wereldberoemde molens. Met punten/pijlen kortste route is het een leuke afsluiting van de ochtend geworden. Let op de kaarttekens…

Na de lunch in Rustenburg gaan we door met punten/pijlen kortste route. Nu wat noordelijker, West-Friesland in. Via de Berkmeerpolder en de Koggenpolders gaat het richting Berkhout, van waaruit we zo dicht mogelijk langs het IJsselmeer rijden: grensbenadering. Dat houden we vol tot aan de finish in Rustenburg. De grenslijn loopt vanaf Warder noordwestwaarts en pakt daarbij de mooiste dijkwegen van de Beemster en de Schermer mee. Genieten dus…

Zorg dat je erbij bent 18 maart, want Hermine en ik hebben aardig ons best gedaan om er weer een feestje van te maken!

Joep Wanders.


Nog niet ingeschreven..??

Lees op de pagina Saab Voorjaars Challenge wat u allemaal kunt verwachten, of…

Ga meteen naar het inschrijfformulier. Inschrijven kan t/m zondag 11 maart 2012.