Rallyhappening DHRC

Op zaterdag 10 december werd het rally-seizoen 2011 door de Dutch Historic Rally Club afgesloten met een rally in Gelderland. Voor Laurens Haaima zijn eerste serieuze rally waar hij aan deelnam, en met succes. Samen met zijn navigator Jan Voskuijl wist hij de overwinning naar zich toe te halen. Dit is een unieke prestatie!

Laurens verscheen aan de start samen met de zeer ervaren navigator Jan Voskuijl. Niet de minste, want Jan wist dit jaar al met een Duitse bestuurder de eerste plaats te behalen in competitie om de B-D-NL Cup. De samenwerking tussen Laurens en Jan bleek zeer succesvol. Reeds in het ochtendtraject namen zijn een grote voorsprong op de concurrentie. Slechts een routecontrole werd gemist. In het moeilijkere middagtraject maakten zij slechts drie fouten. Hoewel enkele concurrenten in de middag een fout minder maakte, wist niemand dit duo voldoende dicht te benaderen om de overwinning ook maar een moment in gevaar te brengen.

Laurens en Jan verschenen aan de start met de rode SAAB 96 v4 uit 1972. De wagen was perfect geprepareerd en had voldoende power om de rally zonder noemenswaardige tijdsstraf uit te rijden.

Natuurlijk smaakt deze overwinning naar meer. De vervolgafspraken van dit gelegenheidsduo zijn al gemaakt. Dit kan een mooie samenwerking worden. Wij zijn benieuwd.

Piet van Leusden