Eiffel Ardennen Klassik 2010

Rallyrijden in België – Luxemburg – Duitsland is rallyrijden in een super mooie omgeving: veel landweggetjes met bochtjes links en rechts met korte steile klimmetjes. Prachtige uitzichten en heerlijk weer maakte deze rally fantastisch om te rijden. Hiervoor halen we direct onze Saab 96 uit de garage!

In de touringklasse reden we bol-pijl zonder tussenafstanden. Dat is erg opletten want zonder tussenafstanden is een navigatiefoutje snel gemaakt. Wat deze rally anders dan anders maakt is dat je bij binnenkomst van ieder dorp de eerste twee letters van de plaatsnaam noteert. En wat echt anders is dat je een driehoek tekent op het controleblad bij iedere voorrangskruising die je oversteekt (en dat zijn er erg veel bij onze buren; ik heb ruim meer dan 50 driehoeken getekend!). Tot slot nog “stop” noteren bij ieder stopbord, maar dat viel gelukkig mee.
Een paar klassementsproeven en een regularity maakten deze rally compleet.

Voor de verandering eindigden we nu in het achterveld van alle deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. De catering bij deze rally is uitstekend verzorgd dus volgend jaar gaan we zeker weer rijden: in de expertklasse met een proloog op zaterdag er bij!

Nan Oortwijn